Informatii Baciu

Localitatea Baciu este situata la nord-vest de Cluj Napoca, in documente istorice este semnalata pentru prima data in anul 1263 sub numele de Baach.  Localitatea Baciu mai are in compunerea ei inca sap

te sate: Popesti, Nadas, Mera si Suceagu. Biserica de lemn unde se gaseste o fantana care are apa ce are gust de rugina, asta se datoreaza clopotul biserici aruncate aici.Comuna Baciu este situata in judetul Cluj situandu-se la nord-vest de municipiul Cluj-Napoca. Este compusa din 7 sate strabatute de paraiele Nadas, Popesti, Mera si Suceagu. In componenta sa intra satele: Baciu (resedinta de comuna), Suceagu, Corusu, Popesti, Mera, Salistea Noua si Radaia. Localitatea este strabatuta de soseaua  nationala Cluj-Zalau (E81) la o distanta de 7 km vest de municipiul Cluj-Napoca. Are un relief specific podisului Transilvaniei, cu o clima temperat continentala.

Populatia comunei Baciu este majoritara romana, dar aici traiesc in pace alaturi de romani, maghiari, germani si romi. Religia predominanta este cea ortodoxa.

Comuna Baciu ofera turistilor o gama variata de obiective turistice care pot duce la buna dispozitie si relaxare.