Atractii Turistice Baile Felix

In centru statiunii Baile Felix la doar 8 km de Oradea se afla Lacul cu nuferi si lotusi care se alimenteaza cu apa termala. Aici gasiti o varietate larga de nuferi si lotusi dar si o multime de broaste testoase.

[...]

Construita intre anii 1784 - 1790, Biserica cu luna a fost realizata dupa planurile arhitectului Eder Jakab iar pictura interioara de catre fratii Arsenie si Alexandru Teodorovici. Turnul-clopotnita este inalt de 55 m, cu ajutorul unui mecanism care roteste bila in functie de rotatia lunii. De aici vine si numele de Biserica cu Luna.

[...]

Singurul strand din Romania care este deschis pe toata durata anului este Standul Apollo din Baile Felix. Daca alegeti aceasta locatie de relaxare aveti posibilitatea de a beneficia de efectele apei termale intr-un mod placut. Strandul Apollo ofera 4 bazine cu apa termana naturala, 3 bazine exterioare si unul acoperit.

Program:
Luni  intre orele 8 - 19
Ma[...]

Situat in statiunea Baile 1 Mai este cel mai vechi strand cu valuri din tara. Motorul care la sunetul clopotelului trimite valuri a fost construit de inginerii austrieci si inca mai functioneaza. Este inconjurat de o priveliste frumoasa care atrage cat mai multi turisti. Temperatura apei este de 26 de grade. Strandul nu duce lipsa de spatiu, sunt instalate aproximativ 600 de locuri pentru plaja[...]

Rezervatia Naturala Peta mai este numita si Lacul cu nuferi termali. Este o rezervatie naturala ce contine o varietate speciala de plante printre care si gingasele flori alb-galbui care se presupune ca au fost aduse aici fie de pasarile calatoare fie de turci care veneau sa poposeasa pe aceste meleaguri, datorita apei termale florile de nufar au inceput sa se dezvolte. Lacul unde se gasesc nufe[...]