Despre Baile Govora

Statiune balneoclimaterica permanenta, situata in nord-estul Olteniei, intr-o regiune de dealuri acoperite cu paduri de brad, fag si stejar. Clima de tranzitie intre cea continentala si cea mediteraneana cu veri racoroase, dar prelungite si ierni blande. Nebulozitate redusa. Altitudine 360 m.
Factori naturali de cura: ape minerale clorurosodice, iodurate, bromurate, sulfuroase, oligominerale, cu diferite grade de concentratie, climat de crutare, namol mineral si namol sapropelic.

Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative abarticulare, posttraumatice, neurologice periferice si centrale); afeciuni respiratorii.

Indicatii si proceduri de tratament: instalatii pentru bai calde cu ape iodurate si sulfuroase; instalatii pentru impachetari cu namol cald;  instalatii pentru bai cu bioxid de carbon artificial; instalatii pentru pneumoterapie; buvete cu apa minerala pentru cura interna; instalatii de elctroterapie; instalatii pentru kineoterapie, aerosolarii.

Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976

Cazare Baile Govora - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Baile Govora