Despre Baile Herculane

Baile Herculane este un oras in judetul Caras-Severin, situat in sud-vestul Romaniei, pe Valea Cernei. Orasul se afla la 5 km de drumul national DN 6 (E 70) care leaga vestul tarii de Bucuresti si este doar la 25 km de granita cu Serbia. In jurul statiunii sunt cunoscute 16 izvoare cu apa termominerala, slab radioactive cu diferite compozitii chimice (sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, oligominerale). Baza de tratament dispune de bai si vane termale descoperite sau bazine  acoperite in care  se pot face diferite tratamente: electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie, inhaloterapie, buvete pentru cura interna cu ape minerale, cura de teren.

Obiective turistice:
-Ruinele bailor romane
-Pestera Hotilor, cunoscuta si sub denumirea Grota Haiducilor.
-Grota cu aburi, Crucea Alba, Pestera Banitei, Poiana cu peri.
-Trasee montane in Parcul National Domogled-Valea Cernei, al doilea ca marime din Romania. Parcul include arii protejate: Platoul Coronini-Bedina, -Geanturile Cernei, Ciucevele Cernei, Piatra Closanilor, Iauna-Craiova.
-Centrul Imperial Istoric al statiunii (alcatuit din cladiri, monumente istorice de arhitectura balneara).
-Muzeul de istorie “Gen. Nicolae Cena” (unde se gaseste o piatra de altar din anul 153 e.n.).
-Baile Imperiale Austriece.
-Arborele mamut Wellingtonia Gigantea din Parcul Central, original din California.
-Traseul “Defileul Dunarii” (pe apa, croaziera, pe sosea, mijloace auto) si traseul “Pe urmele lui Hercules” (urmeaza traseul legendei lui Hercules).

Cazare Baile Herculane - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Baile Herculane