Informatii Baile Olanesti

Statine balneoclimaterica permanenta situata in nord-estul Olteniei, pe Valea Raului Olanesti, inconjurata de coline acoperita de paduri de fag si stejar. Altitudinea 450 m. Are un climat de coline cu ierni blande si veri racoroase. Presiunea tmosferica are valori potrivite (iarna 742,2 mm si vara 738,2 mm). Vara, nebulozitatea este scazuta.


Factori naturali de cura: izvoare minerale cu ape hipotone slab sulfuroase; hipotone sulfuroase, clorurosodice, calcice, magneziene, bicarbonatate, iodurate, izotone sulfuroase, clorurosodice, calcice, magneziene, iodurate, bromurate.


Indicatii terapeutice: afectiuni ale tubului digestive si ale glandelor anexe: afectiuni ale rinichilor si cailor urinare; boli de nutritive (guta, diabet, obezitate); boli alergice pe fond hepatic.


Instalatii si procedure de tratament: buvete pentru cura interna cu ape minerale; instalatii pentru bai calde cu apa minerala; sulfuroasa, la cada; instalatii pentru hidroterapie (dusuri, afuziuni, bai generale etc.); instalatii pentru electroterapie, fototerapie si termoterapie; instalatii pentru kineoterapie (gimnastica, masaje).

Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976