Despre Baltatesti

Baltatesti este un sat in judetul Neamt, resedinta a comunei cu acelasi nume. Baltatesti are in administratie si satele Valea Arini si Valea Seaca. Accesul se face pe drumul national DN 15C care leaga Piatra Neamt de Targu Neamt. Cel mai apropiat oras este Targu Neamt, la o distanta de 11 km.


Obiective turistice:
-Statiunea balneara de la Baltatesti- baile care sint situate la o altitudine de 475 m sunt recunoscute pentru apele minerale clorurate, sulfatate, iodate, bromurate cu concentratie mare de saruri. Baile functioneaza din anul 1810. Statiunea este recomandata in tratarea anemiilor, rahitismului, afectiuni pulmonare, afectiuni ginecologice, boli vasculare, dermatologice, endocrine, afectiuni reumatice si ameliorarea tulburarilor de crestere si de somn (in cazul copiilor ca urmare a surmenajului fizic si intelectual).
-Manastirea “Varatec”- a fost construita in anul 1785. Este inclusa in lista monumentelor istorice si are in componenta: Biserica “Adormirii Maicii Domnului”, Turnul clopotnita de la poarta, Biserica “Sfantul Ioan Botezatorul”, Biserica “Schimbarea la Fata” si Chiliile.
-Codrii de Arama.
-Manastirea “Sihastria”, cu hramul “Nasterea Maicii Domnului”- a fost intemeiata in anul 1655.
-Parcul natural Vanatori Neamt-rezervatie naturala care se intinde pe o suparafata de 30.181 ha si adaposteste nenumarate valori naturale, culturale si istorice. In rezervatia “Dragos Voda” aflata pe teritoriul parcului se afla in prezent 4 exemplare de zimbri, 2 mufloni, un lopatar si fazani de decor.
-Manastirea “Agapia”, cu hramul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”- manastire ortodoxa de maici, formata din doua cladiri: Agapia Veche ridicata in anul 1585 si Agapia Noua ridicata in anul 1642.

Cazare Baltatesti - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Baltatesti