Despre Baltenii De Jos

Baltatenii de Jos este un sat in judetul Tulcea, regiunea Dobrogea in Delta Dunarii. Satul este situat pe partea de nord a bratului Sfantu Gheorghe si apartine administrativ de comuna Bestepe. Cel mai apropiat oras este Tulcea la o distanta de aproximativ 27 km iar accesul se face pe drumul judetean DJ 222C.


Obiective turistice:


-Rezervatia Naturala Delta Dunarii: loc ideal pentru turism, pescuit, trasee turistice pe canalele Deltei unde isi au adapostul o mare varietate de pasari si pesti.


-Rezervatia integrala Sacalin-Zetoane: parte a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii care se intinde in sudul comunei Sfantu Gheorghe pe o suprafata de aproximativ 21.000 de hectare. Este o succesiune de grinduri cu lacuri izolate, zone mlastinoase, ape fluviale si salmastre, balti nisipoase si stuf.


- Institutul de Cercetari Eco-Muzeala, Muzeul de Stiinte ale Naturii "Delta Dunarii", Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si Arta Populara si Nava Muzeu Republica din Tulcea.


-Catedrala Episcopala “Sfantu Ierarh Nicolae”, Moscheea Azizie, Sinagoga, Biserica cu ceas "Sfantu Gheorghe", Cimitirul Evreiesc si Catedrala Buna Vestire aflate in Tulcea.


-Lacul Lumina, Lacul Puiu, Lacul Rosu, Lacul Isac, Lacul Gorgova, Lacul Fortuna , Lacul Merhei, Lacul Murighiol si canalele din Rezervatia Delta Dunarii.


-Cetatea Salsovia: atestata din secolul al IV-lea I.Hr.

Cazare Baltenii De Jos - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Baltenii De Jos