Informatii Bazna

Statiune balneoclimaterica permanenta, situata intre Tarnava mica si Tarnava Mare, intr-o regiune de dealuri si coline acoperite cu paduri, plantatii de vita de vie si de pomi fructiferi. Clima continentala moderata, cu temperatura media anuala de 9,5 °C. Nebulozitate redusa: umezeala relativ scazuta, vanturi rare; atmosfara incarcata cu aerosoli terapeutici in care predomina iodul, calciul si esentele aromate de padure. Altitudine 321m. Factori naturali de cura: izvoare cu ape minerale clorurosodice, iodurate, bromurate, hipertone, atermale (din apa izvoarelor se extrage, prin evaporare, sarea de Bazna, cu care se pot face bai la domiciliu); namol de origine minerala, adus la suprafata de apa izvoarelor care contin gaz matan; climat care actioneaza stimulativ asupra organismului.

Indicatii terapeutice: boli ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, inflamatorii, posttraumatice, neurologice periferice); afectiuni ginecologice.

Instalatii si proceduri de tratament: bai salinoiodate in vane sau in bazine de apa minerala incalzita; impachetari cu  namol cald; tratament naturist (combinarea helioterapiei cu ungeri cu namol rece urmate de bai in bazine cu apa minerala incalzita-vara); instalatii de electroscopie, hidroscopie, termoterapie, sala de cultura fizica medicala, gimnastica.

Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976