Despre Biertan

Biertan este un sat in judetul Sibiu, atestat documentar inca din anul 1224 si este resedinta a comunei cu acelasi nume. Are in administratie si localitatile Copsa Mare si Richis. Este situat in partea de nord-est a judetului pe valea Padurii Biertan. Accesul in localitate se face pe drumul judetean DJ 141B, Mediasul fiind cel mai mare oras din apropiere, la o distanta de 26 km.


Obiective turistice:


-In anul 1775 in apropierea Biertanului in Padurea Chimdru a fost descoperit "Donariul de la Biertan"un obiect de ritual ce evoca prezenta unei populatii crestine vorbitoare de limba latina in regiunea Dacia din secolul al IV-lea.


-Biserica fortificata de la Biertan- complexul arhitectual medieval este alcatuit din biserica si centura de fortificatii fiind amplasata in centrul localitatii pe un deal, proiectul fiind construit in stil gotic, intre anii 1490-1520.


-Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial.


-De faima se bucura si usa sacristiei, cu un sistem foarte complicat de 19 incuietori, realizata de mesterii locali in anul 1515 si care a starnit un interes deosebit fiind premiata la expozitia de la Paris din anul 1900.

Cazare Biertan - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Biertan