Despre Bran

Situata la 30 km de Brasov in sud-vestul judetului se afla localitatea Bran. Aceasta localitate, cea mai importanta a dat si numele sub care este recunoscuta aceastaa zona. Reprezinta punctul de plecare catre obiectivele turistice din m-tii Piatra Craiului si m-tii Bucegi. Situat la o inaltime de 1291 de metri, intre m-tii Piatra Craiului sim-tii Bucegi la est, pasul asigura trecerea intre cele doua depresiuni (Brasov, Tara Barsei si depresiunea Fagarasului). Atractii turistice: Castelul Bran, Muzeul Satului, Traseu turistic in m-tii Bucegi.

Istoria localitatii Bran este strans legata de castelul cu acelasi nume situat in Pasul Rucar Bran. Numele acestei localitati provine din limba turca si se traduce in Poarta. Cel mai probabil asezarea omeneasca a luat fiinta in jurul castelului Bran, odata cu construirea acestuia creandu-se o mica comunitate in apropiere care cu timpul s-a dezvoltat. In Bran mai gasim si monumentul Stella Maris - o cladire asemantoare celei de la Balcic in care se afla un vas cu inima reginei Maria.


Multumita unui peisaj desprins din basme cu forme de relief care te indeamna la relaxare si contemplare, plusul adus de localnicii voiosi si primitori, zona Bran Moeciu este fara discutie una din cele mai populare zone turistice de pe teritoriul Romaniei. Reprezinta un loc ideal de petrecere unui concediu sau sfarsit de saptamana. Ca descrieri si informatii turistice putem spune ca aici natura ne inconjoara cu masivul Bucegi precum si Piatra Craiului strabatute de izvoare si paraie montane, pasuni alpine, poieni si locuri superbe de admirat si fotografiat.

Cazare Bran - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Bran