Informatii Bran

Bran este o localitate binecunoscuta pentru principalul obiectiv turistic existent aici si anume Castelul Bran, insa aceasta comunitate detine o incarcatura istorica si culturala mult mai bogata, care trece de limitele acestei atractii. Bran este o localitate de dimensiuni mici, situat in judetul Brasov, la numai 30 de km distanta. Fiind situat intre munti si facand parte din culoarul Rucar-Bran, locatia ofera peisaje spectaculoase si o vegetatie foarte bogata care ofera o stare de relaxare tuturor turistilor. Branul este o localitate accesibila, turistii putand ajunge aici dinspre Valea Moeciului care se afla la 8 km distanta, dinspre Zarnesti, Rasnov, Poiana Brasov, Brasov, Predeal, Fagaras, Sighisoara, Sinaia, etc.


Cele mai vechi surse istorice care au mentionat existenta localitatii Bran dateaza inca din perioada paleoliticului mijlociu. Regiunea a fost incercata in multe randuri de-a lungul istoriei, atat in perioada razboaielor daco-romane, cat si in Evul Mediu. Perioada medievala a fost una mai linistita, iar in anul 1364, Branul apartine oficial zonei administrative a Brasovului.


In perioada interbelica de la inceputul anilor 1900, Branul era recunoscut pentru potentialul de relaxare pe care il avea si era descris ca o „localitate de vara foarte frecventata”. Atat castelul cat si imprejurimile acestuia erau vizitate anual de un numar mare de persoane de pe intreg teritoriul Romaniei. In ceea ce priveste etnografia si cultura acestei zone, Branul are foarte multe elemente in comun cu celelalte localitati din Tara Barsei. Arhitectura caselor este de tip taranesc feudal, cu bolti similare cetatilor, cu caramida arsa si ziduri foarte groase, dar si tencuiala din lut, geamuri mici si prispe.


Centrul de Informare Turistica Bran
Adresa: Bran, Nr.504, Jud. Brasov
Telefon: 0268.236.416