Informatii Bucuresti

Bucuresti este cel mai mare oras din Romania si reprezinta capitala tarii noastre, avand o populatie de aproximativ 1.900.000 de locuitori si o suprafata urbana extinsa pe aproximativ 300 km. In trecut, Bucurestiul a fost denumit „Micul Paris”, datorita activitatilor cultural istorice si iluminrii nocturne. Orasul este format din sase sectoare, iar administrarea lui are loc in acelasi fel in care are loc si administrarea unui judet.

Fiind situat in sudul Romaniei, intre orasele Ploiesti si Giurgiu, este asezat in Campia Vlasiei, fiind inconjurat de lacuri si incluzand un numar mare de parcuri de dimensiuni mari in interior. Clima Bucurestiului este una temperat-continentala, oferind temperaturi general echilibrate locuitorilor din zona. Bucurestiul se afla pe malul raului Dambovita si este strabatut de raul Colentina. De-a lungul raului se afla Lacul Herastrau, Lacul Floreasca si Lacul Tei. In centrul orasului se afla Lacul Cismigiu.

Inregistrarile istorice informeaza ca acest oras de dimensiuni foarte mari a fost infiintat de Bucur, un oier din imprejurimi, insa Mircea cel Batran a avut un rol foarte important in fondarea acestuia, la sfarsitul secolului al XIV-lea. In anul 1459 au fost inregistrate date care demonstreaza atestarea Bucurestiului cu ajutorul lui Vlad Tepes, domnul Tarii Romanesti.

Institutiile culturale, educationale si istorice au fost puse in valoare abia in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial, precum Teatrul National, Societatea Filarmonica, Societatea Academica, Ateneul Roman, etc. Extinderea Bucurestiului a avut loc foarte rapid, datorita posibilitatilor economice, de educatie si de dezvoltare profesionala pe care le oferea. In afara de populatia majoritara romana, aici se regasesc si comunitati minoritare precum cea evreiasca, maghiara, germana, armeana, greaca, bulgara, poloneza, albaneza, musulmana si tiganeasca. Arta si cultura sunt domenii foarte bine dezvoltate, insa nici divertismentul si activitatile in aer liber nu sunt trecute cu vederea.

Transportul public in oras este asigurat de reteaua de metrou, autobuze, troleibuze si tramvaie. In Bucuresti exista doua aeroporturi  functionale: Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) si Aeroportul international Aurel Vlaicu (Baneasa). Bucurestiul este un nod important de cale ferata, cea mai importanta statie feroviara este Gara de Nord de unde pleaca trenuri catre orasele importante ale tarii precum si orase europene.

Obiective turistice: Hanul lui Manuc, Crama Caru’ cu Bere, Beraria Gambrinus, Teatrul National, Teatrul  Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul Tandarica, Muzeul National de Istorie, Muzeul George Enescu, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Satului,  Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, Muzeul National de Arta, Curtea Veche (ruine de fortificatii medievale), Casa Poporului, Arcul de Triumf, Ateneul Roman,  Calea Lipscani, Manastirea Mihai Voda, Manastirea Radu Voda, Biserica Adormirii Maicii Domnului.

Centru de Informare Turistica
Teltefon: 021 30 55 500
Adresa: Pasaj StaĊ£ia Metrou, Universitate
Program:
Luni – Vineri: 10.00 -18.00
Sambata – Duminica: 10.00 – 14.00