Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa Bucuresti

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti este situat pe Soseaua Kiseleff nr.1 si detine un patrimoniu foarte bogat cu peste 2 milioane de piese apartinand colectiilor zoologice, paleontologice, de minerale, roci si etnografice. Muzeul a fost infiintat in anul 1834, atunci cand prima colectie de Istorie Naturala a fost expusa in salile Colegiului Sf. Sava.

Detinatorul ideii de a construi acest muzeu a fost Alexandru Ghica. El a oferit donatii care contin si astazi cel putin 150 de minerale, 213 cochilii de moluste, fosile si animale naturalizate. Anul 1894 este anul in care Grigore Antipa a preluat responsabilitatea muzeului, conducand institutia culturala si istorica timp de 51 de ani, iar incepand cu anul 1993, denumirea acestuia se schimba, purtand numele de acum.

Expozitia permanenta a muzeului poate fi admirata de catre public pe toata durata anului si contine o sala dedicata Marii Negre, numita Diorama Marea Neagra, colectii dedicate cerbului carpatin, focii din Marea Neagra, colectii din bioregiunea alpina, diorama Marile Reci Arctice, o colectie cu exponate din bioregiunea marina atlantica, fauna malaeziana unde sunt incluse animale precum urangutanul, fazanul Argus, pitonul, gibonul, lemurianul, pantera, etc.

De asemenea, Pasarea Paradisului face parte din expozitia permanenta a muzeului, precum si balena cu aripioarele lungi, scoica gigant si altele. Aici au loc si expozitii temporare, evenimente educative, conferinte si adunari. Muzeul poate fi vizitat in timpul verii de marti pana duminica intre orele 10 si 20, iar in perioada de iarna de marti pana vineri intre orele 10 si 18, iar sambata si duminica intre 10 si 19.


Inapoi la obiective si atractii turistice Bucuresti.
Adauga obiectiv sau atractie turistica in Bucuresti.
Cazare Bucuresti - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Bucuresti.comments powered by Disqus