Despre Busteni

Busteni este un oras mic de munte situat in nordul judetului Prahova. Este localizat pe Valea Prahovei la poalele Muntilor Bucegi si se intinde pe circa 7 km de-a lungul vaii Prahovei intre Vadul Cerbului si tunelul Muchia Lunga. Altitudinea medie pe care este construit orasul este de 850 m. Accesul se face pe drumul national DN 1. Cele mai apropiate orase sunt Azuga la o distanta de 6 km si Sinaia la 11 km.

Obiective turistice: Monumente naturale: Cascada Urlatoare, Babele, Sfinxul din Bucegi, Grupul Batranilor. Rezervatia naturala Parcul National Bucegi, Poiana Crucii, Babele, cu acces direct cu telecabina Busteni, Babele, Castelul Cantacuzino, la Busteni, construit in anul 1910, Casa scriitorului Cezar Petrescu, Biserica Domneasca construita in anul 1889 de Regele Carol I si Regina Elisabeta, Manastirea Caraiman, manastire de calugari cu hramul Inaltarea Sfinei Cruci, Monumentul  Ultima Grenada, construit in anul 1928, dedicat eroului caporal Vasile Musat. Datorita altitudinii la care se afla, orasul este foarte popular pentru activitati de vacanta, excursii montane si ski.

Statiune climaterica permanenta, situate pe malul drept si raul Prahova, la poalele muntilor Caraiman, Jepii Mari si Jepii Mici. Altitudine 882 m. Climat subalpin. Temperatura medie anuala este de 7°C. Nebulozitatea medie: luminozitate mare. Fiind inconjurata de munti inalti si impaduriti, statiunea este ferita de vanturi.

Factori naturali de cura: climat subalpin fortifiant, cu aer pur ozonat; ape minerale hipone continand clorura de sodiu, calciu, magneziu, iodura de magneziu, carbonate de magneziu si calciu.

Se recomanda pentru odihna, vacante si turism.

Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976

Cazare Busteni - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Busteni