Informatii Busteni

Orasul Busteni este situat in judetul Prahova, din regiunea Muntenia, in apropierea Muntilor Bucegi si la 135 de km de capitala Romaniei, Bucuresti. El este considerat un oras de dimensiuni mici, cu o populatie de numai 8894 de locuitori. Aflat la o altitudine medie de 875 de metri, orasul este inconjurat de forme de relief inalte, in special de zone muntoase.


Anul 1872 este anul in care localitatea este mentionata pentru prima oara in inregistrarile istorice ale zonei, moment in care domnitorul respectivelor vremuri, Mihai Sutu, infiinteaza un prim catun denumit Izvor. Anii 1783 si 1854 au fost perioade dificile pentru dezvoltarea comunitatii, din cauza ocupatiilor austriece. Totodata, Primul Razboi Mondial a adus numeroase prejudicii zonei.


Busteniul obisnuia sa fie un catun care apartinea comunei Predeal din judetul Prahova, inspre finele secolului al XIX-lea. Dezvoltarea lui a avut loc datorita constructiei scolilor, a unei fabrici de hartie si a unor hoteluri, dar si activitatilor de schi, care atrag si astazi un numar mare de turisti in zona. Astazi, Busteniul este considerat o destinatie favorabila pentru acest sport, datorita altitudinilor din Muntii Bucegi.


Cultura localitatii este una marcata de evenimentele istorice severe, iar cele mai semnificative monumente au fost construite in memoria soldatilor de razboi si a eroilor. Rezervatiile naturale sunt bogate in zona, iar muzeele, traseele turistice si traseele pentru drumetii exprima cultura bogata a acestei regiuni. Naturaletea locurilor si zonele muntoase deosebite faciliteaza dezvoltarea turismului in fiecare an, astfel incat ea reprezinta o zona turistica importanta a Romaniei.Centru de Informare Turistica
Telefon: 0244 321 728
Adresa: Bd. Libertăţii, nr. 174
Program: Luni-Vineri: 08.00 – 16.00