Muzeul memorial Cezar Petrescu Busteni

Muzeul memorial Cezar Petrescu face parte din Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si este situat in orasul Busteni, judetul Prahova. El a fost infiintat in anul 1967, la data de 17 decembrie. Asa cum exprima si denumirea muzeului, a fost locul in care s-a stabilit si a trait scriitorul Cezar Petrescu, incepand cu anul 1937. Vizitatorii vor descoperi in interiorul acestei case un stil clasic cu mobilier rustic, ornamente clasice precum statui si tablouri, ceramica originara romaneasca, un numar de cel putin 10 000 de carti si obiecte de suflet ale scriitorului. Casa, cu o mare valoare sentimentala, a fost donata statului roman de catre succesorii lui Cezar Petrescu dupa moartea lui, in anul 1961.

In timpul vietii, Cezar Petrescu a cerut realizarea unui mobilier la comanda care sa corespunda cu gusturile sale, motiv pentru care spatiul are un aspect personalizat intocmai dupa personalitatea lui. Vizitatorii vor descoperi aici un covor tesut in stil oltenesc, perdele traditionale realizate din panza topita, piese de grafica, acte de familie, o camera de lucru in care pot fi observate o masa, un fotoliu si ustensile de scris, dar si o scrumiera si un serviciu de cafea.

Biblioteca reprezinta unul dintre cele mai semnificative elemente din casa memoriala, detinand peste 1700 de volume. O alta atractie care impresioneaza vizitatorii, de fiecare data, este existenta unei incaperi in care Cezar Petrescu isi pastra colectiile de ziare si reviste, denumita „cabinetul de presa”. Muzeul se afla la adresa Strada Tudor Vladimirescu nr. 2, iar publicul are acces in muzeu de marti pana duminica intre orele 9 si 17.


Inapoi la obiective si atractii turistice Busteni.
Adauga obiectiv sau atractie turistica in Busteni.
Cazare Busteni - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Busteni.comments powered by Disqus