Despre Cajvana

Cajvana este un oras in judetul Suceava, situat in parte de nord-est a Romaniei in regiunea istorica Bucovina de sud. Este un oras in care principala ocupatie a locuirorilor este agricultura si din care mai face parte si satul Codru. Localitatea este cunoscuta in mod particular pentru stejarii multiseculari, despre care legenda spune ca insusi marele domnitor Stefan cel Mare a poposit la umbra acestora, cu ostenii sai, in anul 1474. Accesul in oras se face pe drumul judetean DJ 178D care spre nord se ramifica cu drumul national DN 2K si se afla la 20 km de Radauti si 6 km de Arbore. Sapaturile arheologice in zona demonstreaza ca aceste meleaguri au continuitate din paleolitic. In timpul lui Stefan cel Mare faceau parte din Ocolul Domnesc, iar biserica de pe aceste locuri unde fusese popa Matei, va fi inchinate de Maritul Voievod Episcopiei Radautilor in anul 1490.


Obiective turistice:
» Stejarii multiseculari de la Cajvana
» Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din Cajvana
» Biserica din Arbore
» Padurea Volovat, Padurea Bahnei
» Ruinele manastirea Bogdana, construita intre anii 1359-1365 de catre Bogdan I si care este cosiderata cea mai veche constructie bisericeasca de zid din Moldova. Aici au fost inmormantati domnitorii Moldovei pana in timpul lui Alexandru cel Bun
» Biserica Inaltarea Sfintei Cruci , din Volovat, la o distanta de 18 km, construita in anul 1500
» Biserica Taietrea Capului Sfantului Ioan Botezatorul din Arbore si care a fost construita in anul 1502
» Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel de la Solca (la o distanta de 13 km), construita intre anii 1612-1622, ctitorie a domnitorului Tomsa Voda.

Cazare Cajvana - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Cajvana