Despre Carlibaba

Carlibaba este o localitate in judetul Suceava, resedinta comunei cu acelasi nume. Este situata in patrea de nord-vest a judetului, in vecinatatea Muntilor Rodnei, la poalele Obcinei Bucovina, in regiunea istorica Bucovina. Accesul se face pe drumul national DN 18 si pe drumul comunal DC 86A care se ramifica in Carlibaba si duce printre munti in partea de nord a localitatii. Vecinii localitatii sunt Izvoarele Sucevei, Moldova-Sulita si Breaza.


Obiective turistice:


-Drumetii si popasuri in frumoasele paduri locale, catarari, pescuitul si vanatoarea.


 -Un punct important de turism este”Herghelia Lucina”, la care se adauga rezervatiile naturale: Rezervatia” Rachitisu Mare” (cu strugurele ursului), Rezervatia naturala de mesteacan pitic si Rezervatia geologica “Cheile Lucavei”.


-Case din Fundul Moldovei: case specifice zonei, una dintre aceste case a fost transportata si expusa la Muzeul National "Dimitrie Gusti" din Bucuresti.


-Ca atractii turistice sunt de mentionat obiceiurile locale cu ocazia sarbatorilor de Paste, de Craciun, de Rusalii cu traditii bucovinene la care se adauga pitorescul traditiilor Hutule.


-Parcul National Muntii Rodnei.

Cazare Carlibaba - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Carlibaba