Despre Chilia Veche

Chilia Veche este un sat pe malul drept al Dunarii in judetul Tulcea, resedinta a comunei cu acelasi nume. Are in administratie si satele Tatanir, Caslita si Ostrovu Tataru.Este cea mai populata asezare din delta, situata in fata Cetatii Chilia care a fost construita in anul 1479 si care a apartinut domnitorului Stefan Cel Mare. Accesul in localitate se face cu navele de calatori sau navele rapide dinspre Sulina sau Tulcea pe bratul Chilia.


Obiective turistice:


-Rezervatia Rosca-Buhaiova-Hrecisca: se intinde pe o suprafata de 15.400 hectare si se afla in jurul lacului Matita, intre gridurile Letea si Chilia. Aici se pot intalni: cea mai mare colonie de pelicani din Europa, colonie de egrete, lopatari si starci galbeni. Stejarul brumariu, stejarul pedunculat, frasinul si plopul tremurator sunt speciile de copaci care fac din Padurea Letea un loc unic in Europa.


-Rezervatia Perisar-Zatoanele: se intinde pe o suprafata de 14.200 ha in estul Lacului Drana la sud de Sfantu Gheorghe.


-Rezevatia Periteaca-Leahovam: ocupa o suprafata de 3900 ha si este situata in complexul lagunar Razim-Sinoe pe griduri nisipoase, regiune populata in mare parte cu pasari de coasta.

Cazare Chilia Veche - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Chilia Veche