Despre Chisoda

Chisoda este o localitate in judetul Timis care apartine administrativ de comuna Giroc. Este unul dintre cele mai vechi sate romanesti din Campia Banatului. Prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1332 sub numele Tesola. Cand turcii au intrat in Banat satul a fost comlet pustiit si a fost repopulat intre anii 1730-1760 sub numele de Kiseda. Satul a fost sistematizat in perioada Mariei Tereza si are o structura tipic germana cu strazi perpendiculare. Accesul in localitate se face pe drumul judetean DJ 595 iar cel mai apropiat oras este Timisoara, aflat la o distanta de 8 km.


Obiective turistice:


-Colectia de costume populare din Banat: o colectie de peste 500 de costume populare, cele mai vechi datand din anul 1890.


-Biserica Ortodoxa “Sfantul Dimitrie”: construita in anul 1759 si declarata monument istoric.


-Festivalul “Sivu si Cosmin Golban”: concurs de interpretare vocala si instrumentala cunoscut la nivel national ca prilej de lansare ale noilor talente.


-Baltile si malul nisipos de pe albia Timisului sunt un loc minunat de petrecere a timpului liber si relaxare pentru iubitorii de pescuit.


-Castelul Huniade, Palatul Dicasterial, Palatul Baroc, Teatrul National din Timisoara, Baia Publica Neptun si Palatul Lloyd din municipiul Timisoara.


- Parcul Botanic, Parcul Poporului, Parcul Copilului, Parcul Rozelor si Gradina Zoologica din Timisoara.

Cazare Chisoda - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Chisoda