Atractii Turistice Cib

Rapa Rosie este o rezervatie geologica si floristica situata in orasul Sebes din judetul Alba. Arie protejata de interes national are o suprafata de 10 hectare. Lungimea de 800 de metri si inaltimea de 50 pana la 125 metri ii ofera o vizibilitate de la o distanta mare. Peretele aproape vertical iti ofera senzatia de orga uriasa si piramidele etajate formeaza un microrelief. Rapa s-a format in u[...]

In Judetul Alba se afla Cheile Rametului, o arie protejata de interes national. Cele doua masive din Rezervatia naturala "Cheile Rametului" au fost sapate in calcare mezozoice care alcatuiesc o zona de chei. Inconjurate de pajisti, fanete si paduri aici se gasesc multe forme carstice precum: pesteri, turnuri, creste, doline si masive de grohotisuri.

Traseul turistic porneste de la Manas[...]

Cetatea Calnic este situata in sudul judetului Alba din localitatea cu acelas nume. Reprezinta un edificiu istoric valoros pentru localnicii din satul Calnic. In anul 1999 edificiul a fost inscris in Lista Patrimoniului UNESCO. Cetatea este situata la o altitudine joasa, la mica distanta de paraul Calnic.

Construita din doua randuri de ziduri sub forma de oval, cetatea este formata dint[...]