Muzeul de Arta Cluj Napoca

Muzeul de Arta din Cluj Napoca a fost infintat in anul 1951 si este o institutie publica finantata din venituri proprii si subventii din partea statului. In anul 1997, Muzeul de Arta a fost nominalizat pentru Premiul Muzeului European al Anului si a fost premiat de catre Ministerul Culturii pentru diverse expozitii culturale si pentru impactul pe care l-a avut asupra publicului.

Aceasta institutie culturala este amplasata in incinta Palatului Banffy din centrul orasului Cluj Napoca. Muzeul a fost infiintat cu ajutorul donatiilor Muzeului Ardelean si ale Universitatii din Cluj, iar de-a lungul timpului muzeul a primit o multitudine de donatii din partea artistilor si a oamenilor de cultura de renume din intreaga tara.

Cladirea in care se afla Muzeul de Arta din Cluj reprezinta o constructie de o importanta majora care a fost construita intre anii 1773-1786 si care are o arhitectura de tip baroc care poate fi observata si astazi. Starea cladirii este foarte buna, iar interiorul sau este foarte valoros. Colectiile existente aici cuprind un patrimoniu care include arta romaneasca si universala.

In momentul de fata exista peste 13000 de piese de pictura, sculptura, arte grafice, arte decorative si fond documentar. Cei mai cunoscuti artisti care au contribuit la completarea colectiilor de arta sunt Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Nicolae Darascu, Gheorghe Petrascu, Francisc Sirato, Corneliu Medrea si multi altii care si-au lasat amprenta in domeniul cultural si artistic romanesc care va fi admirat in interiorul Muzeului de Arta din Cluj Napoca.


Inapoi la obiective si atractii turistice Cluj Napoca.
Adauga obiectiv sau atractie turistica in Cluj Napoca.
Cazare Cluj Napoca - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Cluj Napoca.comments powered by Disqus