Turnul tesatorilor Cluj Napoca

Turnul Tesatorilor reprezinta una dintre atractiile orasului Cluj, care are o vechime de peste patru secole si care are o importanta majora. Obiectivul este localizat pe Strada Szappany si a fost realizat in anul 1547, fiind aparat de grupul Tesatorilor. Constructia a fost ridicata in scopul de a oferi localnicilor siguranta si posibilitatea de a fi asistati in caz de incendiu. De aceea, turnul a capatat in timp si denumirea de Turnul Pompierilor. Inregistrarile istorice sustin faptul ca respectiva zona a Clujului era expusa evenimentelor similare, iar o facilitate care sa ofere localnicilor posibilitatea de a semnala incendiile si de a fi asistati in timp util era absolut necesara. Astfel, pana in 1583, turnul reprezenta o baza permanenta a pazei impotriva incendiilor.

Turnul Tesatorilor nu a avut acelasi aspect dintotdeauna, avand in vedere faptul ca abia in anul 1870 a  fost construit inca un etaj si a fost pusa la dispozitie o cabina pentru semnalarea incendiilor, unde exista si un clopot.

Importanta obiectivului a fost recunoscuta in timp iar, datorita degradarii cladirii, ea a fost restaurata in anul 1990. Astfel, i-a fost adaugat si un acoperis din sticla, iar astazi reprezinta Muzeul Pompierilor care poate fi vizitat atat de catre localnici, cat si de catre turisti. Cladirea ofera un aspect medieval acestei parti a orasului, iar in prima parte a constructiei pot fi observate materialele mult diferite fata de etajul al doilea, construit mai tarziu.

Vechimea Turnului Tesatorilor ofera autenticitate zonei si reprezinta un punct de interes vizitat de multi dintre turisti. In trecut, o inscriptie in limba latina cu semnificatie puternica putea fi admirata, care era tradusa astfel: „Cel care se invinge pe sine este mai puternic decat cel care invinge cele mai puternice ziduri”.


Inapoi la obiective si atractii turistice Cluj Napoca.
Adauga obiectiv sau atractie turistica in Cluj Napoca.
Cazare Cluj Napoca - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Cluj Napoca.comments powered by Disqus