Despre Cristian

Localitatea Cristian, resedinta a comunei cu acelasi nume, este situata in sud-estul Transilvaniei, in judetul Brasov. Are o altitudine de 565 metri peste nivelul marii, si o suprafata de aproximativ 27 km patrati. Localitatea Cristian a fost infiintata imediat dupa mijocul secolului al XIII-lea de catre colonistii germani, cunoscuti ulterior cu numele de sasi. Prima atestare documentara cu numele localitatii in limba maghiara, Krestyenfalu, este in episolele regelui Ludovic de Anjou.

Clima localitatii este de tip moderat, caracterizata prin ierni lungi, blande si veri racoroase, cu bogate precipitatii. Temperatura medie este de 7,5°C, iar in sezonul rece, temperatura variaza intre -3°C si -4°C. Cea mai friguroasa luna a anului este ianuarie, iar cea mai torida, este iulie. Comuna Cristian este situata la 9 km de municipiul Brasov, in drum spre Bran,  pe o parte si alta a drumului DN 73, drum de legatura cu Brasovul, cu Pitestiul prin Campulung, respectiv cu Bucurestiul. Totodata din Cristian se poate ajunge si catre Sibiu, Fagaras,Targu Mures si Cluj. Agricultura, comertul si  mica industrie sunt activitatile specifice zonei.

Astazi, localitatea Cristian este data drept exemplu ca asezare, model de dezvoltare datorita valorificarii oportunitatilor existente la un anumit moment, avand un aspect modern temperat, mentinad patina vremii prin conservarea a  cateva obiective istorice deosebite din perioada medievala.

Cazare Cristian - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Cristian