Atractii Turistice Dubova

Defileul Dunarii are un sector la trecerea prin Muntii Carpati numit Cazanele Dunarii, cu o lungime de aproximativ 9 km. Fluviul este marginit in unele locuri de peretii stancosi care se ingusteaza pana la 230m. Adancimea maxima este de 75m. Masivele Ciucarul Mic si Ciucarul Mare impreuna cu Cazanele Dunarii fac parte din Parcul Natural Portile de Fier. Se poate vedea aproape de golful Mraconia[...]

Cea mai mare pestera din Defileul Dunarii este Pestera Ponicova care strabate 1.660m din Ciucarul Mare. Accesul se face de pe uscat sau cu barca de pe Dunare. Un pod inalt de 6-8 m si lung de 25 m te intampina la intrarea in Pestera unde paraul cu acelas nume se ingusteaza.

[...]

In urma cu 4000 de ani Grota Veterni a fost locuita de oameni primitivi care se adaposteau, mai apoi dacii au folosit grota pentru a se inchina zeului Zamolxis, dupa mult timp turcii au folosit-o in scopuri militare iar astazi este folosita in scopri turistice. Multi dintre acestia au cautat si comorile Mariei Tereza sau ale lui Obrenovici.

[...]

Defileul Dunarii are un sector la trecerea prin Muntii Carpati numit Cazanele, cu o lungime de aproximativ 9 km. Fluviul este marginit in unele locuri de peretii stancosi care se ingusteaza pana la 230m. Adancimea maxima este de 75m. Cazanele Mici au o lungime de 3 km si sunt pozitionate intre Masivul Mali Strbac din Serbia si Ciucasul Mic din Romania.

[...]