Despre Faget

Faget este un oras in judetul Timis si care are afiliate alte 10 localitati: Batesti, Bogheiu Mic, Bochigi, Branesti, Bunea Mare, Bunea Mica, Colonia Mica, Jupanesti, Povargina si Temeresti. Orasul Faget este situat in partea de sud -vest a Romaniei in zona de contact a Campiei Lugojului cu Dealurile Lugojului pe cursul superior al raului Bega. Accesul in localitate se face pe drumul national DN 68A si se afla la 98 km distanta de municipiul Timisoara si 33 km de orasul Lugoj.


Obiective turistice:


-Cetatea Fagetului: este atestata documentar inca din anul 1548 si care intre anii 1594-1602 a fost propietatea Banului de Lugoj. In anul 1602 a fost asediata si arsa de turci, dupa care a cazut in ruina. Sapaturile arheologice care s-au facut arata ca timp de 150 de ani acest loc a fost obiectul multor lupte aprigi intre romani, turci si austrieci. Cetatea a fost demolata in totalitate in anul 1699 de catre turci.


-Pestera Romanesti : pestera mijlocie cu o dezvoltare de 1.450 m, dispusa pe 3 nivele. Este renumita pentru acustica deosebita si incepand din anul 1984, in “Sala Concertelor” din aceasta pestera se organizeaza concerte la care participa nume sonore.

Cazare Faget - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Faget