Despre Frasin

Frasin este un oras in judetul Suceava, in nord-estul Romaniei, aflat in fosta regiune istorica Bucovina de Sud. Este asezat in zona Obcinilor Mari pe valea raului Moldova, la confluenta cu raul Suha. Din structura orasului Frasin face parte si fostul sat (devenit cartier) Bucsoaia, iar satele Doroteia si Plutonita au statutul de sate afiliate orasului. Accesul in oras se face pe drumul european E 58, care este de o importanta extrema (face legatura dintre Moldova si Transilvania). Orasul este atestat documentar din 1850 ca avand pecete propie in limba romana. Daca in anul 1795 Frasin era pomenit ca fiind un catun, in anul 1800 era considerat ca o asezare dezvoltata de sine statatoare.


Obiective turistice:


-Biserica Romano-Catolica "Nasterea Fecioarei Maria" din Frasin, construita intre anii 1896-1898 de catre comunitatea germana din Bucsoaia.


 -Manastirea Voronet cunoscuta si sub numele "Capela Sixtina a Estului", ctitorie a lui Stefan cel Mare care a fost construita in anul 1488.


-Biserica Romano-Catolica "Preasfintita Treime ", din Gura Humorului, construita in anul 1811.


-Campul de puturi de la Berchisesti.


-Parcul dendrologic: se intinde pe o suprafata de 25 ha, de la confluenta raului Humor in amonte pana in dreptul locurilor la Piatra Pinului (se formeaza o vale numita de strabuni"pe Saiba").


-Statiunea turistica: dispune de partie de ski (1350 m), puncy de orientare turistica si parcul Lunca Moldovei de la Gura Humorului.


-Zona de agrement"Arinis": dotata cu o piscina de dimensiuni olimpice (acoperita), 8 terenuri de sport cu nocturna, un patinoar artificial si loc de campare care beneficiaza de toate utilitatile necesare rulotelor.

Cazare Frasin - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Frasin