Despre Frumosu

Frumosu este o localitate in judetul Suceava, resedinta comunei cu acelasi nume. Este situata in partea de nord-est a Romaniei in partea centrala a judetului, pe malul raului  Moldova la o altitudine ce oscileaza intre 600-800 m. Varietatea formelor sale de relief lasa turistii placut impresionati. Frumosu este situat intre Obcina Feredeului, Obcina Humorului si Masivul Rarau. Accesul in localitate se face pe drumul judetean DJ 176 iar cele mai apropiate localitati sunt Vatra Moldovitei (peste deal sunt doar 3 km) si Vama la o distanta de 10 km.


Obiective turistice:


-Manastirea Moldovita.


-Muzeul International al Oalelor Incondeiate de la Moldovita.


-Ca atractii turistice sunt de mentionat obiceiurile locale cu ocazia sarbatorilor de Paste, de Craciun, de Rusalii cu traditii bucovinene la care se adauga pitorescul traditiilor Hutule.


- Pozitia pe care o ocupa in centrul Bucovinei ofera posibilitatea organizarii de mici excursii de cateva ore sau chiar combinatii de trasee de o zi.


-Cateva sugestii de trasee : Cetatea de Scaun a Moldovei, Manastirea Moldovita, Manastirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastrul, Complexul Muzeal Ciprian Porumbescu,  Manastirea Voronet, Manastirea Dragomirna, Atelierul si Muzeul Oalelor Incondeiate de la Vama, Codrul Secular Slatioara, "Pietrele Doamnei" din Masivul Rarau.

Cazare Frumosu - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Frumosu