Despre Fundu Moldovei

Fundul Moldovei este o localitate reprezentativa unei zone montane din Bucovina, cu vatra etnofolclorica deosebit de interesanta. Este situat in partea de nord-est a Romaniei in regiunea istorica Bucovina de Sud. Se afla in partea central-vestica a judetului Suceava in depresiunea Campulung la o distanta de 11 km de municipiul Campulung Moldovenesc. Accesul in localitate se face pe drumul judetean DJ 175 si drumul national DN 17.


-Prima atestare documentara a localitatii se afla intr-un hrisov al lui Ioan Grigore Calimah, prin care daruieste Mariei Jinitceroaiei in anul 1761 mai multi munti din Campulung Moldovenesc: Muntele Cocosul, Muntele Gaina, Valea Porsescul, Muntele Petrisul, Muntele Muncelul Strajii, Muntele Betas si localitatea Fundul Moldovei.


 Obiective turistice:


-Case din Fundul Moldovei: case specifice zonei, una dintre aceste case a fost transportata si expusa la Muzeul National "Dimitrie Gusti" din Bucuresti.


-Ca atractii turistice sunt de mentionat obiceiurile locale cu ocazia sarbatorilor de Paste, de Craciun, de Rusalii cu traditii bucovinene la care se adauga pitorescul traditiilor Hutule.


-Monumentul statuar "Dragos Voda si Zimbrul".


- Manastirea Moldovita.


- "Stalpul lui Voda": construit in anul 1717 de Mihai Voda Racovita.


- Biserica Romano-Catolica "Inaltarea Domnului", construita in 1815, Biserica de lemn "Nasterea Maicii Domnului" construita intre 1855-1858, Biserica Sfantu Dumitru construita in 1883.


- Muzeul "Arta Lemnului", construit in secolul al XIX-lea si Sinagoga Veche, lacas de cult evreiesc construita in anul 1873 care se afla in localitatea Campulung Moldovenesc la numai 11 km distanta.

Cazare Fundu Moldovei - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Fundu Moldovei