Despre Gresu

Gresu este un sat in judetul Vrancea, in regiunea istorica Moldova si care apartine comunei Tulnica. Satul este situat in partea de nord-vest  a judetului, pe malul raului Putna, in apropierea Parcului Natural Putna-Vrancea. Accesul in localitate se face pe drumul national DN 2D dinspre Targu Secuiesc, oras aflat la o distanta de 40 km si dinspre Focsani, oras aflat la o distanta de 78 km.  


Obiective turistice:


-Statiunea Lepsa: statiune turistica aflata la o distanta de 5 km. Obiectivele turistice ale statiunii sunt Pastravaria Lepsa, Cascada Putna (rezervatie naturala) si Rezervatia Naturala Cheile Tisitei (zona protejata care se intinde pe o lungime de 4.5 km).


-Biserica de lemn"Adormire Maicii Domnului”: se afla in incita Manastirii Lepsa si a fost construita intre anii 1930-1936.


-Biserica "Sfantul Ioan Botezatoru" din satul Coza, construita in anul 1873, considerate monument de arhitectura de interes local.


-Parcul Natural Putna-Vrancea.


- Manastirea Lepsa cu hramul “Nasterea maicii domnului”: infiintata in anul 1774.


-Fosta manastire Soveja care a fost construita in anul 1654 de catre Matei Basarab din care mai exista Biserica "Nasterea Domnului", turnul clopotnita si anumite fragmente din zidul de incinta.


- Drumetii prin muntii Vrancei.

Cazare Gresu - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Gresu