Despre Gura Humorului

Gura Humorului este un oras in judetul Suceava in nord-estul Romaniei, situat in regiunea istorica Bucovina de Sud. Este amplasat in partea centrala a judetului Suceava la limita extremitatii estice a Obcinilor Bucovinei in depresiunea Humorului. Gura Humorului se afla la confluenta raurilor Humor cu Moldova.Mai are in administrare si localitatea Voronet. Accesul in localitate se face pe drumul european E 58 si pe drumul judetean DJ 177 care duce spre Manastirea Humorului. Prima mentiune documentara despre Gura Humorului dateaza din 26 februarie 1490 printr-un act emis de cancelaria domnitorului Stefan cel Mare.

Parcul dendrologic: ocupa o suprafata de 25 ha si se intinde de la confluenta raului Humor in amonte pana in dreptul locurilor numite Piatra Pinului (se formeaza o vale numita de strabuni pe Saiba). Statiunea turistica: dispune de partie de schi (1350 m), punct de orientare turistica si parcul Lunca Moldovei. Zona de agrement Arinis: dotata cu o piscina acoperita, de dimensiuni olimpice, 8 terenuri de sport cu nocturna, un patinoar artificial si loc de campare care beneficiaza de toate utilitatile necesare rulotelor.

Manastirea Voronet numita si Capela Sixtina a Estului, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare, a fost construita in anul 1488. Biserica Romano-catolica Preasfintita Treime, aflata in Gura Humorului si a fost construita in anul 1811. Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena construita in anul 1812. Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril constuita intre 1876-1885. Cimitirul evreiesc care dateaza din secolul al XVIII-lea.

Cazare Gura Humorului - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Gura Humorului