Despre Gura Portitei

Gura Portitei este o localitate in judetul Tulcea , regiunea Dobrogea. Este situata pe o fasie ingusta de nisip, cu o lungime de 4 km, intre Marea Neagra si Lacul Golovita. Initial acesta a fost un sat pescaresc, dar acum Gura Portitei este cunoscuta ca una dintre cela mai linistite destinatii turistice de pe litoralul romanesc. Accesul in aceasta localitate se face doar cu vaporasul sau salupele de la Jurilovca (pana acolo se poate ajunge cu autoturismul pe drumul judetean DJ 222 si drumul european E 87) si cu autovehicule speciale pe drumul de coasta de la Sfantu Gheorghe.


Obiective turistice:


-Un loc izolat, linistit, in care turistii se pot caza la vile, casute si corturi si pot savura preparatele culinare specifice servite la restaurantele satului de vacanta. Sambata seara, atmosfera este intretinuta de un cor de lipovence care canta si danseaza la lumina unui foc de tabara.


-Excursii organizate de localnici, cu salupe sau barci, spre Lacul Razelmul Mic, Lacul Periteasca, Lacul Sinoe, Lacul Golovita, Grindul Lupilor, Grindul Perisor.


- Insulele Sacalin, considerate drept un inceput de delta secundara.


-Rezervatia integrala Sacalin-Zetoane: parte a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii care se intinde in sudul comunei Sfantu Gheorghe pe o suprafata de aproximativ 21.000 de hectare. Este o succesiune de grinduri cu lacuri izolate, zone mlastinoase, ape fluviale si salmastre, balti nisipoase si stuf.

Cazare Gura Portitei - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Gura Portitei