Despre Iasi

Iasi este un municipiu, resedinta a judetului Iasi. In perioada 1564-1859 a fost capitala Moldovei si capitala Romaniei intre 1916-1918. Este cunoscut si ca “Orasul celor 7 coline”: Cetatuia, Galata, Copou, Bucium-Paun, Sorogari, Repedea si Breazu. Municipiul Iasi este un nod de cale ferata care face legatura cu principalele orase ale tarii si cu Republica Moldova.  Dispune de 4 gari: Gara Iasi, Gara Internationala Nicolina, Gara Socola si statia de triaj Socola. In partea estica a orasului se afla Aeroportul International Iasi, care asigura legaturi directe cu Bucuresti, Tel-Aviv, Londra, Viena, Roma, etc si in timpul sezoanelor turistice cu Antalia si Heraklion. Transportul in oras este asigurat de retele de troleibuz, tramvaie si autobuze.


Obiective turistice:
-Catedrala Metropolitana Iasi
-Catedrala romano-catolica “Sfanta Fecioara Maria, Regina”
-Manastirile: Bucium, Cetatuia, Frumoasa, Galata, Golia, Podgoria Copou, Sfintii Trei Ierarhi
-Parcul Copou, Parcul Expozitiei
-Gradina Botanica
-Piata Unirii, Piata Independentei, Palatul Braunstein
-Palatul Culturii, Teatrul National, Opera Nationala Romana, Filarmonica de Stat Moldova, Teatrul Luceafarul
-Muzeul Literaturii Romane- are in componenta: Muzeul Ion Creanga-Bojdeuca, Casa Dosoftei, Muzeul Otilia Cazimir, Muzeul Mihail Sadoveanu, Muzeul Mihai Eminescu, Muzeul George Toparceanu, Muzeul Vasile Pogor
-Complexul Muzeal  National “Moldova”- are in componenta: Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie a Romaniei, Muzeul Stiintei si Tehnicii “Stefan Procopiu”
-Muzeul Unirii
-Obeliscul cu Lei, Bojdeuca lui Ion Creanga, Crucea lui Ferentz, Palatul Roznovanu, Monumnetul Unirii din 1918
-Sinagoga Mare din Iasi
-Baze de agrement: Padurea si Lacul Ciric, Padurea Breazu, Rezervatia Paleontologica Repedea, Clubul de Agrement de Bunavoie- Hamak, Baza Nautica Dorobant, Sala de Escalada si Alpinism.

Cazare Iasi - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Iasi