Despre Ilganii De Jos

Ilganii de Jos este o localitate in judetul Tulcea. Este situata pe malul stang al bratului Sfantu Gheorghe la nord de localitatea Nufaru. Accesul in aceasta localitate se face pe drumul judetean DJ 222C dinspre Tulcea, oras aflat la o distanta de aproximativ 13 km, pana in localitatea Nufarul de unde se trece Dunarea cu salupele si barcile puse la dispozitie de localnici.


Obiective turistice:


-Este un sat pescaresc in care principala activitate a localnicilor este agricultura, piscicultura si agroturismul. Turistii se pot delecta la o partida de pescuit sau pot face drumetii pe Dunare pentru a admira peisajul unic.


-Rezervatia Perisar-Zatoanele: se intinde pe o suprafata de 14.200 ha in estul Lacului Drana la sud de Sfantu Gheorghe.


-Rezevatia Periteaca-Leahova, 3900 de hectare, situata in complexul lagunar Razim-Sinoe pe griduri nisipoase care are cea mai mare regiune populata cu pasari de coasta.


- Institutul de Cercetari Eco-Muzeala, Muzeul de Stiinte ale Naturii "Delta Dunarii", Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si Arta Populara si Nava Muzeu Republica din Tulcea.


-Catedrala Episcopala “Sfantu Ierarh Nicolae”, Moscheea Azizie, Sinagoga, Biserica cu ceas "Sfantu Gheorghe", Cimitirul Evreiesc si Catedrala Buna Vestire aflate in Tulcea.

Cazare Ilganii De Jos - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Ilganii De Jos