Despre Izvoarele Sucevei

Izvoarele Sucevei este o localitate in judetul Suceava in regiunea istorica Bucovina, care mai face parte din regiunea Etno-Culturala-Lingvistica Hutulcina. Izvoarele Sucevei se afla la extremitatea nordica a Romaniei, la granita cu Ucraina pe malul raului Suceava. Cea mai mare altitudine este la Varful Hrobi (1506 m) si cea mai mica la Gura Cununii (790 m). Legaturile cu alte localitati se fac prin: Pasul Izvor (1330 m) spre Campulung, Pasul Pohonis (1227 m) spre Radauti  si Pasul Bobeica (1227 m) spre Carlibaba. Satul a fost intemeiat in secolul al XVIII-lea de hutulii veniti din Pocuta.


Obiective turistice:


-Biserica Adventista “Izvoarele Sucevei”.


 -Un punct important de turism este Herghelia Lucina la care se adauga rezervatiile naturale: Rezervatia Rachitisu Mare (cu strugurele ursului), Rezervatia naturala Mesteacan Pitic si Rezervatia geologica Cheile Lucavei, prin care se ajunge la Herghelia Lucina de cai hutuli.


-Ca avantaje turistice sunt de mentionat obiceiurile locale cu ocazia sarbatorilor de Paste, de Craciun, de Rusalii cu traditii bucovinene la care se adauga pitorescul traditiilor hutule.


-Drumetii si popasuri in frumoasele paduri locale, posibilitati de catarari, pescuit si vanatoare.


-Case din Fundul Moldovei: una dintre aceste care este expusa la Muzeul National "Dimitrie Gusti" din Bucuresti.

Cazare Izvoarele Sucevei - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Izvoarele Sucevei