Informatii Jidvei

Localitatea situata pe o parte si alta a luncii raului Tarnava Mica poarta denumirea de Jidvei. Amplasata in estul judetului Alba, pe cursul inferior al raului mai sus mentionat, localitatea are ca vecini localitatile Farau, Cetatea de Balta, Valea Lunga si Sona. Distanta pana la resedinta judetului, Alba-Iulia este de 65 de km, fiind legata de aceasta prin intermediul drumului judetean DJ 107 dar totodata si prin calea ferata Teius-Blaj-Praid.

Din punct de vedere administrativ este compusa din 5 sate avand o populatie de 5728 locuitori grupati in 1726 de gospodarii.

Economia locala este una prospera datorata in mare parte pozitionarii geografice. Activitatea predominanta este agricultura si cresterea animalelor dintre care s-a pus mai mare accent pe cultura vitei-de-vie si a plantelor tehnice. Evidentierea localitatii Jidvei s-a realizat datorita infiintarii de plantatii moderne de vita-de-vie, infiintarea fabricilor de vinificatie dar mai ales pentru renumele vinurilor produse din aceasta zona, vinuri albe demiseci si seci recunoscute pe plan international.