Despre Jina

Jina este o localitate in judetul Sibiu, resedinta a comunei cu acelasi nume. Se afla in partea de est a judetului, la poalele Muntilor Candrel, pe malul raului Hodorul Mic si a raului Paraul Negru. Jina se afla la o distanta de 44 km de municipiul Sibiu,  32 km de Aeroportul Inernational Sibiu si 6 km de Poiana Sibiului. Accesul in localitate se face pe Transalpina (sau drumul judetean DJ 106E).

Obiective turistice:
» Monumentui Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial, care are o inaltime de 6.80 m si este inchinat celor 84 de eroi din Jina morti pe campurile de lupta in primul razboi mondial

» Manastirea Magura din JinaTransalpina

» Etno Muzeul Casa Morariu

» Biserica Buna Vestire care a fost construita in anul 1795

» Edicul Osuar cu picturi pe panza, in cimitirul satesc

» Este bine stiut ca fiind locul celor mai bogati ciobani din Romania. Toate casele sunt mari si foarte ingrijite, dar in timpul verii sunt aproape parasite deoarece toti sunt plecati pe munti cine si unde au cumparat pamant si au ca indeletnicire oieritul. Averea si-au facut-o cel mai mult in timpul dictaturii ceausiste cand toate produsele le vindeau pe bani multi. Nu se mandresc cu ceea ce au si considera ca munca si starea de bine este cel mai de pret bun al ciobanului poienar.

Cazare Jina - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Jina