Despre Lugoj

Lugoj este un municipiu, al doilea oras ca marime si importanta din judetul Timis. Aici a avut loc in 1848 a doua Adunare Nationala a Romanilor din Banat. Prima atestare documentara a cetatii Lugoj apare la sfarsitul secolului al XIII-lea intr-un document pastrat in arhivele din Budapesta. In ianuarie 1601 Mihai Vitezu in drumul spre Viena, trece prin Banat cu suita sa si poposeste la Lugoj la Hanul Postei. Accesul in oras se face pe drumul european E 70 si pe drumul national DN 68.


Obiective turistice:


-Festivalul International Coral "Ion Vidu", Festivalul International de Tiatru neprofesionist, Festivalul International de Folclor "Ana lugojana" si Concursul International de Canto "Traian Grozavescu"


-Hanul Postei: dateaza din anul 1726.


-Biserica si fosta Manastire Franciscana, construite in anul 1733.


-Biserica Ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului" construita in stil baroc intre anii 1759-1766.


-Catedrala Greco-Catolica "Coborarea Sfantului Spirit" a Episcopiei de Lugoj, construita intre anii 1843-1854.


-Turnul biserica "Sfantul Nicolae": constructie inceputa in anul 1402.


-Mozaicul "Sfantul Vasile cel Mare" de pe fatada fostei scoli de fete.


-Casa scriitorului Ion Popovici Babateanu.


-Casa poetului Victor Vlad Delamarina.


 


Mosnita Noua.


Mosnita Noua este un sat in judetul Timis, resedinta comunei cu acelasi nume de care mai apartin si satele Albina, Mosnita Veche, Rudicica si Urseni. Localitatea este nou infiintata dupa cum arata si numele, in anul 1902. Accesul in localitate se face pe drumul judetean DJ 592 care leaga Timisoara de Buzias si se afla la 7 km distanta de centrul municipiului Timisoara.


Obiective turistice:


-Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Maria, Catedrala Mitropolitana, Catedrala Millenium, Biserica Episcopala Sarba, Sinagoga din Cetate, Castelul Huniade, Palatul Dicasterial, Palatul Baroc, Teatrul National din Timisoara, Baia Publica Neptun si Palatul Lloyd din municipiul Timisoara.


-Parcul Botanic, Parcul Poporului, Parcul Copilului, Parcul Rozelor si Gradina Zoologica din Timisoara.


- Festivalul Jazz Timisoara, Festivalul de Jazz Kama, Festivalul International Timisoara Muzicala, Festivalul de Muzica Veche Timis, Sarbatorile de la Hanul Timisoreana, Festivalul de Opera si Opereta si West DJ Festival.


-Festivalul Filmului Francez, Timishort Film Festival si Festivalul de Film Cinecultura de la Timisoara.

Cazare Lugoj - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Lugoj