Despre Magureni

Magureni este un sat in judetul Prahova, resedinta a comunei cu acelasi nume. Are in administrare si satele Cocorastii Caplii si Lunca Prahovei. Magureni este asezat in vestul judetului intre raul Provita si raul Prahova la limita cu judetul Dambovita. Cele mai apropiate orase sunt Campina la 12 km si Ploiesti la 29 km. Teritoriul comunei este traversat de drumul judetean DJ 145 care deserveste exclusiv satului Magureni si DJ 101P care duce spre nord la Poiana Campina.Comuna este inconjutata de mici dealuri , majoritatea impaduriti dar este totusi o localitate de ses.


Obiective turistice:


-Biserica "de Han", denumita si “Biserica de la Brazi", cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, construita in 1833 de Sfantul Calinic de la Cernica.


-Castelul Iulia Hasdeu construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu, construit in memoria fiicei sale Iulia dupa moartea acesteia, se afla in Campina.


-Muzeul Nicolae Grigorescu, amenajat in fosta sa locuinta la Campina.


-"Lacul bisericii": legenda locala spune ca a existat o biserica pe malul lacului, care s-a scufundat in lac din cauza pacatelor credinciosilor.


-Domeniul Cantacuzino de la Floresti.


-Biserica de lemn "Sfintii Voievozi", de la Urleta, construita in anul 1760.


-Atestarea arheologica a locuirii in zona, exemplificata prin asezari (sat Siliste) si complexul ritual de cult de pa dealul Domnii care dateaza din secolul al II-lea inainte de Hristos, dovedit prin cercetare arheologica.

Cazare Magureni - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Magureni