Despre Moneasa

Situata la baza Muntilor Codru-Moma, localitatea Moneasa se aflala o altitudine de 280 m. Este strabatuta de raul Moneasa si se afla la o distanta de 102 km fata de municipiul Arad si 20 de km fata de orasul Sebis. Piscurile din jur se inalta pana la altitudini de 1 000 de metri. Profilul statiunii este cura si tratamentul pentru diferite afectiuni ale sistemului nervos central si periferic, ale sistemului locomotor, unele afectiuni ginecologice, nevroza astenica, reumatologie si boli asociate-nutritie, metabolice (diabet mellitus, obezitate). Climatulsi apele minerale oligoterme, ce au efect calmant asupra organismului uman si asupra sistemului nervos central in mod particular, reprezinta factori naturali de cura. Apele termale au temperatura de 25-32 °C si sunt ape bicarbonatate, calcice, magnezice, sodice, hipotone. Renumele statiunii este unul cu vechime, inca de pe vremea romanilor,se pare, care au avut aici terme. Importanta statiunii a crescut odata cu conferirea titlului de statiune balneara de catre Ministerul de Interne Imperial de la Viena in anul 1886 in data de 13 mai. Localitatea Moneasa este supranumita “Perla Muntilor Apuseni” iar traducerea din limba maghiara Menyháza, fiind “Orasul Paradisului”.

Statiune balneoclimaterica permanenta, la poalele masivului Codru Moma ( Muntii Apuseni). Intr-o  vale inconjurata de dealuri impadurite. Altitudine 280 m. Climat de trecere de la cel continental la cel mediteranean, cu ierni blande si veri racoroase. Temperatura medie  vara 16,3 °C, iarna -2 °C. Precipitatii mai frecvente primavera si toamna.


Factori naturali de cura: izvoare cu ape bicarbonatate, calcice, megneziene, sodice, hipotone. Nu contin cloruri; climat de crutare. Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, inflamatorii, posttraumatice, neurologice periferice si centrale); afectiuni ginecologice; nervroza astenica. Se recomanda si pentru odihna, vacante si turism.

Instalatii si procedure de tratament: instalatii pentru bai calde cu ape mineral in cazi si bazine cu ape mineral mezotermala in aer liber; instalatii de elctroterapie; sala de gimnastica medicala; masaj; strand pentru aero si helioterapie.

Cazare Moneasa - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Moneasa