Despre Ocna Sibiului

Ocna Sibiului este un oras in judetul Sibiu, situat in sudul Depresiunii Colinare a Transilvaniei (nord-vestul Depresiunii Sibiu) la 15 km nord de municipiul Sibiu pe valea paraului Visa, intr-o regiune inconjurata de stejari seculari si cu un subsol bogat in sare. Accesul in localitale se face pe drumurile judetene: DJ 106B, DJ 106T si DJ 106B.


Obiective turistice:
-Prima statiune balneara a fost infiintata in anul 1845 si de atunci si-a atras numele Ocna Sibiului, datorita lacurilor heliotermice formate pe vechile locuri ale unor mine care s-au surpat.


- Ocna Sibiului prezinta si un interes arheologic, aici fiind descoperite obiecte din epoca bronzului (1900-800 inainte de Hristos) care sunt expuse la Muzeul Brukenthal din Sibiu.


-Lacurile: Horea, Closca, Crisan, Panzelor-Inului, Lacul fara fund, Avram Iancu, Sfantu Ion, Poporul, Dulce, Vrajitoarelor, Sfantul Ignat, Austel, Lacul Rosu si Lacul Verde. Zece lacuri sunt cu apa sarata si patru cu apa dulce.


-Biserica Reformata-Calvina construita in anul 1240 si are asemanarea unei bazilici romane.


-Biserica "Brancoveanu de Sus" care initial a fost o ctitorie a lui Mihai Vitezu (anul 1600) pe care Constantin Brancoveanu a refacut-o in anul 1701.


-Biserica Romano-Catolica "Sfantul Ioan Nepomuk" construita in prima jumatate a secolului al XVIII-lea.


-In Ocna Sibiului functioneaza ca structura turistica permanenta “Complexul Balnear Ocna Sibiului”.

Cazare Ocna Sibiului - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Ocna Sibiului