Informatii Ocna Sibiului

Statiune balneoclimaterica permanenta, situata la  12 km de Sibiu, intr-o regiune imprejmuita de dealuri acoperite cu paduri intinse de stejar. Altitudine 408 m.

O parte din lacurile statiunii sunt urmele vechilor exploatari de sare din timpul romanilor, azi intrebuintate in scopuri curative. Climat de trecere de la cel de dealuri – coline la cel de subalpin. Temperatura medie in iulie 20°C, in ianuarie -3°C. Cele mai scazute precipitatii in decembrie si ianuarie; ploi mai multe la inceputul verii. Presiunea atmosferica variaza intre 740,3 mm in mai si 749,9 mm in Octombrie. Statiunea este ferita de vanturi.

Factori naturali de cura: apa mineral clorurosodica a lacurilor helioterme (concentratiea intre 180 si 260 g/l); namol sapropelic fosil; apa clorurosodica usor bicarbonatata a izvorului Horia, intrebuintata in cura interna; climatul de crutare.

Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, inflamatorii, posttraumatismatice, neurologice periferice si central); afectiuni ginecologice.

Sursa: Statiuni de odihna si cura balneara, Editura Publiturism 1976

Centru de informare Turistica
Tell: 0269 541 177
Adresa: Str. Mihai Eminescu,nr. 1
Program: L-S: 08.00-15.00