Despre Ocnele Mari

Ocnele Mari este un oras din judetul Valcea si este una dintre cele mai vechi asezari din aceasta zona a Olteniei. Orasul are in componenta si localitatile Buda, Cosota, Facai , Gura Suhasului, , Lunca, Ocnita, Slatioarele si Teica. Accesul in localitate se face pe drumul national DN 67 dinspre Ramnicu Valcea, oras aflat la o distanta de aproximativ 9 km.


Obiective turistice:


-Salina de la Ocnele Mari: cea mai mare din Romania si se intinde pe o suprafata de 20.000 de metri patrati. Ocnele Mari sunt cunoscute inca din neolitic, primele atestari documentare dateaza din anul 1402. Apele clorosodice si iodurate si namolul sapropelic sunt recomandate in tratarea reumatismului, afectiunilor ginecologice si anumitor afectiuni ale sistemului osos. Salina are in dotare locuri de joaca pentru copii, teren de baschet, masa de biliard, restaurante, magazine, etc.


-Strandul cu apa sarata din Ocnita, cartier al orasului.


-Castrul roman Buridava: construit in jurul anului 103.


-Evantaiul: formatiune geologica din roci calcaroase, de culoare alba. Zona din jurul acesteia este considerata rezervatie naturala.


-Fagul Miului: legenda spune ca fiul unui padurar din oastea lui Tudor Vladimirescu iesea la pradat, iar dupa fiecare lovitura se ascundea in scorbura unui fag batran dintr-o padure din zona.


-Penitenciarul de la Ocnele Mari.

Cazare Ocnele Mari - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Ocnele Mari