Despre Poiana Campina

Poiana Campina este un sat in judetul Prahova, resedinta a comunei cu acelasi nume. Are in administrare si satele Bobolia, Pietrisu si Ragman. Comuna se afla pe malul drept al raului Prahova in dreptul municipiului Campina care se afla pe celalalt mal. Este traversat de drumul judetean DJ 100E care spre est duce la Campina (traverseaza DN 1) si mai departe spre Telega, iar spre sud catre Provita de Jos si Adunati. La Poiana Campina acest drum se ramifica cu DJ 101P care duce de-a lungul raului Prahova la Floresti si Filipestii de Targ.


Obiective turistice:


-Monumentul lui Aurel Vlaicu de la Branesti.


-Biserica de lemn "Sfintii Voievozi" construita in 1760 de la Urleta.


-Atestarea arheologica a locuirii in zona, exemplificata prin asezari (sat Siliste) si complexul ritual de cult de pe Dealul Domnii care dateaza din secolul al II-lea inainte de Hristos, dovedit prin cercetare arheologica.


-Crucea Eroilor de pe Dealul Gurga.


-Parcul" Brancoveanu" de la Breaza, in care sunt protejati paltinul argintiu, stejarul rosu american, plante (ciubotica cucului, branduse, izma, coada calului) si animale (caprioare, lupi, mistreti, iepuri, vulpi, ursi, pisici salbatice, etc).

Cazare Poiana Campina - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Poiana Campina