Atractii Turistice Polovragi

Pestera Polovragi din judetul Gorj, este asezata pe teritoriul Muntiilor Parag la o altitudine de 670 m si la o inaltime de 20 m, administrativ apartine comunei Polovragi.

Fiind o pestera constanta din punct de vedere al temperaturii, aici sunt inregistrate temperaturii intre -9 Grade si o umiditate de -90%. Dispune de mai multe straturi care poti fi strabatute.

Un lucru special[...]

Manastirea Polovragi este un monument arhitectonic din secolul al XVII-le din Tara Romaneasca. Manastirea poarta hramul Adormirea Maicii Domnului. Amplasata la poalele muntelui Piatra Polovragilor din judetul Gorj. Manastirea este una de maici ce a fost construita in stil bizantin.

[...]

Situate in Oltenia pe teritoriul judetului Gorj alcatuiesc o arie protejata de interes national ce au fost introduse in categoria a IV IUCN. Cheile Oltetului se afla in Muntii Capatanii pe teritoriul administrativ al comunei Polovragi. Cu cat te apropii mai multe de ele cu atat te izbesti de un peisaj minunat. De o parte si de alta, peretii au zeci de gauri.

[...]