Atractii Turistice Praid

Salina Praid situata in judetul Harghita, comuna, este o mica de sare cuprinsa in Dealul Sarii, aflata in bazinul muntiilor Gurghiului.

[...]

 

In judetul Harghita pe teritoriul administrativ al comunei Praid se afla Muntele de sare Praid, este o arie protejata ce intra in categoria a III-a de interes national .

[...]

Scriitor de seamă a literaturii maghiare (1887-1967) s-a născut la Barsov, a copilărit în Praid şi la Praid a terminat şcoala elementară. Devine profesor, dar publică mai multe poezii în publicaţiile din Ardeal . Obţine şi diplomă de profesor de limba franceză. În 1929 se mută la Budapesta, şi ţine o srtînsă legătură cu Europa de vest. Din 1941 a petrec[...]

Cel mai mare strand cu apa sarata din Romania si-a deschis portile sambata 28 iunie 2014,  in urma unor investitii majore de peste 1,5 milioane de euro. Realizarea acestuia este integrala din fondurile salinei Praid. Pentru cei care cunosc vechiul si deterioratul strand vestile sunt bune: noul strand de la Praid este renovat si amenajat pe vechiul loc pe aproxi[...]

In curand s-a dat in functiune Wellness-ul, dispune de dou bazine mari, una cu apa termala sarata 33 grade, exploatat de la adancimea de 1000 metri, si un bazin cu apa dulce 29 grade, unde se poate inota. Are si o piscina pentru copii, doua jacuzzi, saune, sala de fitness.

Praidul este vestit, pe bună dreptate, mai ales pentru salina cu proprietăți curative, pentru strandul cu apă s[...]