Despre Predeal

Situat pe Valea Prahovei, langa trecatoarea cu acelasi nume din Carpatii Meridionali, la altitudinea de 1.060 m, intr-o trecatoare intre Muntenia si Transilvania, localitatea Predeal este orasul situat la cea mai mare altitudine din Romania. Apartinand din punct de vedere administrativ de judetul Brasov, orasul este delimitat de trei masive muntoase: Postavarul, Piatra Mare si Bucegi. De orasul Predeal apartin urmatoarele localitati: Predeal, Paraul Rece, Timisul de Jos, Timisul de Sus. Din perspectiva istorica, Predeal a fost localitate de frontiera cu Imperiul Austro-Ungar, cladirea postului de graniceri existand si astazi.

Climatul este unui specific montan, continental moderat, cu veri racoroase si ierni friguroase, determinand statiunea Predeal sa fie activa din punct de vedere turistic in toate anotimpurile. Orasul Predeal este recomandat atat pentru recreere cat si pentru refacere din convalescenta datorita aerului sau cu umiditate ridicata si nepoluat, pentru tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor, dar cu precadere pentru practicarea sporturilor de iarna.

Orasul este traversat de doua drumuri nationale, respectiv DN 1 si DN 73A, dar si de drumul European E 60.  Totodata pe raza localitatii trec doua drumuri comunale, respectiv DC 15 (Bulevardul Libertatii) si DC 15A (Strada Trei Brazi). Pe calea ferata Bucuresti - Brasov ( Km 140 ) se poate ajunge direct in oras, prin statia C.F.R. Predeal.

Cazare Predeal - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Predeal