Despre Ramnicu Sarat

Ramnicu Sarat este un municipiu asezat la Curbura Carpatilor, in nord-estul judetului Buzau. Aflat la extremitatea Nordica a judetului, istoria acestui oras incepe undeva in secolul al XV-lea, ca apoi in secolul XIX sa fie resedinta judetului Ramnicu-Sarat. Din punct de vedere geografic, localitatea se afla in regiunea Munteniei, pe malul stang al raului Buzau. Localitatea este atestata documentar, in anul 1439 si este legata de facilitatea comerciala data negustorilor de catre Vlad Dracul.


Municipiul Ramnicu Sarat este situat la o altitudine cuprinsa intre  110-170 m deasupra nivelului marii.


Clima este umeda si neprietenoasa in zonele de deal, aceasta schimbandu-se in zona de campie unde, clima devine de tip pontic. Tempratura medie anuala este 10,5oC, avand o valoare a precipitatiilor medii anuale de 562.4 mm/mp.


Localitatea este traversata de drumul national 2 (DN 2) sau drumul European 85 (E 85) care este un drum de legatura catre Buzau si Bucuresti in partea sudica. In partea de nord, prin intermediul drumului DN 2 este legata de localitatile: Focsani, Bacau, Roman si Suceava. Totodata, DN 22 , ce se ramifica la Ramnicu Sarat  din DN 2, conecteaza municipiul Ramnicu Sarat de Braila, Tulcea si Constanta (ultimele trei fiind accesibile doar daca se va trece Dunarea cu bacul. Localitatile invecinate sunt legate de municipiu prin intermediul drumului judetean 202.


In acelasi timp, in localitatea Ramnicu Sarat se poate ajunge si pe calea ferata Buzau-Marasesti, orasul mandrindu-se cu gara ce a fost proiectata de renumitul architect, Anghel Saligny.

Cazare Ramnicu Sarat - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Ramnicu Sarat