Despre Rasnov

Cunoscut in trecut sub numele de Ruja, (in germana Rosenau, in trad. „Lunca Trandafirilor“, in maghiara Barcarozsnyó) este un oras in sud estul judetului Brasov. Este situat in sud-vestul Depresiunii Brasov, pe cursul raului Ghimbasel, la 650 m altitudine. Principalul monument al orasului este Cetatea Rasnov.


Localitatea este situata in centrul tarii, in partea superioara a Tarii Barsei, la poalele masivului Postavaru, in apropiere de Muntii Bucegi si Piatra Craiului la extremitatea Nordica a trecatorii Rucar, Bran si Cheia Predeal. In cadrul orasului se pastreaza atmosfera istorica a unui burg infloritor, fapt demonstrat si prin motto-urile de promovare: Cetatea care traieste si Trandafirul.


Interesul Rasnovului pentru turism este demonstrat de traditia de peste 100 de ani. Prezenta "vilegiaturistilor" este demonstrata de cartile postale ilustrate trimise din Rasnov/ Rosenau inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea.


Datorita asezarii sale geografice in zona montana, Rasnovul are o bogata activitate in domeniul schiului. Totodata localitatea Rasnov este prezentata si ca Statiune Climaterica datorita existentei padurilor de brad si fag cu aer incarcat de ioni negativi si fara curenti puternici.


Localitatea este pozitionata de-a lungul drumului DN 73 la circa 15 km distanta fata de municipiul Brasov, la 12 km fata de orasul Predeal si la 9 km fata de Poiana Brasov.


In anul 2009, Rasnovul a devenit primul oras turistic din Romania promovat cu fonduri europene.


Cetatea Rasnov, cunoscuta si sub numele de ,,Cetatea taraneasca Rasnov”, este monument national clasa A.

Cazare Rasnov - vedeti lista completa cu pensiuni si hoteluri din Rasnov