Informatii Rasnov

Rasnov este un oras din judetul Brasov, cunoscut in trecut sub numele de Ruja, este situat pe cursul raului Ghimbasel, la 650 m altitudine.  Cetatea Rasnov este prinpicalul monument al orasului.


Este situat in centrul tarii, la poalele masivului Postavaru, la extremitatea nordica a trecatorii : Rucar, Bran si Cheia Predeal , in apropierea de Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Motto-urile care dateaza din timpuri vechi promoveaza orasul: Cetatea care traieste si Trandafirul, unde se pastreaza istoria unui burg inferior.


Accesul se face pe drumul national DN 73 la  15 km de Brasov , la 12km de Predeal, si la 9km fata de Poiana Brasov. Ca sursa principala de interes orasul are o bogata activitate in domeniul skiului datorita zonei montane, tot odata este dominata si ca Statiune Climaterica datorita faunei si produsilor de iod negativi din brad si fac.


Monument national Cetatea Rasnov, numita si " Cetatea taraneasca Rasnov". In anul 2009 fondurile europene au ajuns pentru prima data la noi in Romania si orasul a fost promovat ca oras turistic.


Centru de Informare Turistica
Telefon: 0268 230027/0268 230115
Adresa: PiaĊ£a Unirii, nr. 12
Program: L-V: 9.00 – 16.00